Profil designer

5_resize

Mioara Stoenica este decoratoare de interior din Bucuresti. 

In urma studiilor de design de moda realizate la Paris, Mioara a dezvoltat, acum mai bine de zece ani, un brand de fashion exclusivist, Marie Sobriand. Cum relatia dintre moda si interioare este in acelasi timp complexa si inevitabila, Mioara, atrasa de lumea designului de interior, a decis sa se dedice acestui domeniu, obtinand cu succes calificarea de decoratoare de interior.

Atat designul de moda cat si designul de interior sunt expresii intens personale vorbind despre felul in care dorim sa ne prezentam lumii, ne valideaza existenta si potentialul de a fi diferiti . Designerul de moda Mioara Stoenica si-a transferat estetica dominata de un ochi infailibil pentru detaliu, spre designul de interior unde acopera o gama variata de stiluri in mediile rezidentiale, pensiuni, birouri, etc pentru clienti din Bucuresti si imprejurimi. In cadrul site-ului, sunt prezentate exemple de proiecte in stiluri diferite (cu povestile lor) , in masura in care beneficiarii au fost de acord cu expunere publica a interioarelor respective.

Mioara este pasionata de arta, carti si calatorii, ca si de proiectele ei. Impartaseste cu bucurie din experienta ei ,dar este receptiva la idei noi . Uneori furnizorii ca si clientii, propun idei, care ingenios interpretate se pot transforma in adevarate splendori.

Isi aplica talentul natural si cunostintele in toate proiectele, mari sau mici, cu aceeasi daruire profesionala. Influentat de designul european ca si de expunerea mare acumulata, stilul ei este elegant si inventiv. Interioarele create sunt caracterizate de intelegerea folosirii culorii, luminii si texturii in combinatii surprinzatoare si nu in ultimul rand de atentia deosebita pentru detaliu.

Abordarea Mioarei este simpla : sursa ei principala de inspiratie este clientul. Stie ca interioarele caselor clientilor ei, trebuie sa reflecte personalitatea si preocuparile acestora. “Casa te reprezinta ma bine decat un portret “ spune Madelaine Casteng, decoratoare celebra.

In multe cazuri clientii Mioarei nu au mai colaborat cu un designer de interior dar metoda ei de a crea conceptul de amenajare, ii usureaza clientului implicarea in ceea ce devine un adevarat proces atragator si agreabil. Pe parcursul lucrului impreuna, clientul va beneficia si de nenumarate sugestii cu trimitere la “art de vivre” , ceea ce va aduce in final un plus pretios proiectului si nu numai.

Prin “art de vivre” , intelegand arta de a construi viata din momente de incitare, menite sa-ti atinga toate simturile , in care cadrul are functia de loc sacru de celebrare a bucuriei de a trai frumos.