Servicii

Nenumarate temeri si neantelegeri sunt generate de felul in care se percep onorariile de catre designerii de interior ; care anume sunt serviciile pentru care se percep aceste onorarii ?

O parte importanta a politicii mele, consta in a oferi potentialului client, o prima intalnire, fara nicio obligatie, complet gratuita. In cadrul acestei intalniri se defineste scopul lucrarii si tintele proiectului, se identifica cerintele, necesitatile si dorintele clientului. Multi clienti spun ca nu stiu ce stil sa aleaga . Convingerea mea este ca devine sarcina designerului sa descopere stilul dvs, si sa il traduca intr-un interior pe care vi-l doriti. Fie ca stilul este contemporan, traditional sau eclectic , vom lucra impreuna pentru a crea aspectul si atmosfera pe care le cautati. Va fi emotionant si amuzant !

Dupa aceasta intalnire, clientul va primi in scris detalierea serviciilor oferite si costul acestora. Costul variaza direct proportional cu dimensiunile camerelor/suprafetelor de amenajat, gradul si tipul de compartimentare, stilul amenajarii , accesibilitatea locatiei ca si de complexitatea lucrarilor ce urmeaza a se efectua.

Pentru o maxima flexibilitate am introdus doua etape in structura costului amenajarii. Acest lucru va da posibilitatea sa determinati exact nivelul de implicare pe care designerul il va avea in proiect.
Onorariul pentru serviciile de decorare interioara acopera :

Etapa I

a) Programare : are loc adunarea informatiilor privind necesitatile de design ale proiectului ;
b) Conceptualizarea designului : incepe elaborarea conceptului de amenajare, documentarea si schitarea ideilor de design ;
c) Dezvoltarea designului – faza finala a designului cu definitivarea detaliilor :
schita de proiect : schite, variante, propuneri, idei (prospecte, fotografii, cataloage, albume etc); memoriu tehnic : pentru situatiile in care se restructureaza spatiul de amenajat; sugestii pentru paleta coloristica ; planse finale colorate : planuri amenajare, vederi ale peretilor,perspective, detalii completate cu esantioane de materiale (acolo unde este posibil),fotografii, imagini etc ; planse tehnice pentru : finisaje, placari , amplasare iluminare, centralizatoare, décor ferestre/usi/pereti/tavane etc.

In acest punct, ( in finalul Etapei I ) ,odata ce designul este definitivat , puteti alege sa continuati dvs implementarea proiectului. Sunteti deja in posesia unor documente extrem de folositoare care va vor permite acest lucru. Pentru a sprijini proiectul, voi oferi o lista de furnizori selectati in timp, la care veti putea apela pentru definitivarea lucrarii: producatori sau furnizori de mobilier , furnizori de materiale textile, confectii perdele si draperii, furnizori de placari (marmura, gresie, faianta) etc si de asemenea artisti specializati in domenii variate cum ar fi arta murala, vitralii, feronerie, ipsos etc. In plus, ofer consultanta pentru etapa finala (ETAPA II),daca este necesar. Taxe: 50 euro/ora ; 125 euro / 1/2 de zi (5 ore ) ; 180 euro /zi intreaga (9 am-18 pm cu 1 h pauza de prinz) . Preturile nu includ tva

ETAPA II

Asistarea clientului pentru :
a) Studierea in detaliu a paletei coloristice -“ Culorile nu sunt constante. Ele sunt cameleoni subtili, preluand caracterul formelor, spatiilor si obiectelor pe care le ocupa “ spune Tricia Guild, decoratoare de renume. De aceea studiul culorilor, cu nuantele lor este extrem de important si trebuie facut cu minutiozitate pentru un rezultat imbucurator;
b) Aprobarea mostrelor de culori, materiale etc;
c) Identificarea surselor si selectarea obiectelor de mobilier si décor, corpurilor de iluminat, finisajelor,textilelor ; se vor vizita producatori, show-room-uri , targuri , pentru alegerea in detaliu a fiecarui obiect necesar proiectului. Va fi un periplu amuzant dar si solicitant. Vom face vizitele impreuna, sau voi face eu selectiile in prealabil, pe care le voi prezenta apoi clientului , in functie de disponibilitatea si timpul acestuia.
d) Amplasarea mobilierului si definitivarea amenajarii.

Alte servicii

Coordonare servicii specializate

Organizare si coordonarea de servicii specializate cum ar fi : mobilier de autor, mobilier pe comanda, specialisti in finisaje stucaturi, trompe- l’oeil, tencuieli decorative, lambrisari, ipsos, pictura,sculptura, arta murala, sticla, vitralii, ceramica pictata, mozaic,fototapet personalizat , achizitionari antichitati etc

Cumparaturi personale cu deplasari in strainatate

Acompanierea clientilor in strainatate pentru diverse achizitii referitoare la proiect. Cheltuielile pentru deplasare , cazare si masa vor fi suportate de client iar conditiile si taxele percepute pentru aceste situatii vor fi discutate in prealabil.

Carte – Blanche

In cazul in care clientul nu dispune de timpul necesar pentru a se implica in realizarea proiectului de amenajare, exista posibilitatea de a da “carte-blanche” (mana libera) designerului pentru indeplinirea acestui obiectiv. Se vor delimita bugetul si termenul de realizare, se vor defini stilul si dorintele clientului dupa care designerul se va ocupa de definitivarea proiectului, cu toate detaliile necesare .

Decorarea mesei

Consider ca arta de a trai presupune neaparat o ambianta speciala creata pentru masa. De aceea decorarea mesei constituie pentru mine aproape un hobby . Ofer cu mare placere consultanta pentru decorarea mesei pentru diferite ocazii. Oferta va fi personalizata in functie de cerinte.

Ulterior ,detaliile despre serviciile oferite si plata acestora vor fi inscrise intr-un contract care se va incheia intre client si designer. Inainte de inceperea lucrului, clientul va achita 30% din valoarea contractului, diferenta urmand a se achita fie in etape , fie la incheierea proiectului, conform intelegerii dintre partile contractante.